Temperatura globală crește mult mai repede decât se credea, lucru care i-a panicat pe unii oameni de știință.

În plan global, principalul obstacol, în calea atingerii emisiilor nete de CO2, este rezistența la schimbare a oamenilor, arată un articol publicat de Newspoint.news.

Raportul experţilor ONU în domeniul climei (IPCC) a subliniat că temperatura globală crește mult mai repede decât se credea. Acest lucru i-a panicat pe unii oameni de știință.

Lumea se confruntă cu o decizie extrem de dificilă

În opinia sa profesorul Charles Galdies, de la Institute of Earth Systems, descrie într-un scenariu, în care civilizația tehnologică prezintă un real pericol pentru șansa de a îndrepta lucrurilecare este pe cale să se piardă.

În acest context, raportul IPCC enumeră o serie de efecte pe care schimbările climatice le-au și care sunt deja evidente. Totodată, documentul evidențiază impactul asupra criosferei și hidrosferei, care tind să se adapteze încet la temperaturile în creștere și se vor resimți timp de secole și milenii.

Astfel, nivelul mării va crește cu 2 până la 3 metri în următorii 2.000 de ani, chiar dacă vom avea emisii nete zero până în jurul anului 2050.

Între gazele cu efect de seră invizibile, predicțiile computerizate într-o…

Citeste continuarea Aici

You might also like