Termenul de educație este acea educaţie care construiește o societate solidă, cu o fundație bine pusă la punct, gata să facă față schimbărilor socio-economice tot mai profunde

Trăim intr-o lume care parcă și-a pierdut busola. Oamenii nu mai pot diferenția binele de rău, iar celebra expresie “este de bun simț” nu mai are vreo valoare. Și vorbim despre acel bun simt izvorât din capacitatea fiecăruia de analiză, capacitate ce se baza odată pe valori și principii clare și corecte.

În prezent, educaţia nu arată deloc bine, și aici nu mă refer la capacitatea oamenilor de a analiza un text sau de a rezolva o problemă de matematică. Vorbim despre acea educație care construiește o societate solidă, cu o fundație bine pusă la punct, gata să facă față schimbărilor socio-economice tot mai profunde.

Nu avem modele

În aceste vremuri, viteza cu care lucrurile se schimbă este amețitoare. Nu putem rămâne ancorați în trecut, dar la fel de bine nici nu putem accepta orice schimbare doar de dragul schimbării.

Oamenii par tot mai dezorientați, iar acest lucru se întâmplă, nu doar din cauza vitezei despre care vorbeam mai sus, dar și din cauza lipsei de Leadership. Lipsei de modele.

Mediul de business reprezintă exemplul ideal. Oriunde întoarcem capul, oameni ce conduc organizații – mai mari sau mai mici – se…

Citeste continuarea Aici

You might also like