Tranzacţiile digitale face spălarea banilor sau evaziunea fiscală mult mai greu de realizat

Nu a fost întotdeauna atât de clar că lipsa numerarului ar putea deveni un risc. Astfel, trecerea la tranzacții digitale vine la pachet cu numeroase avantaje, inclusiv tipul de transparență care face spălarea banilor sau evaziunea fiscală mult mai greu de realizat. Suedia este țara care a decis să facă pasul următor.

 

În prezent, pentru mulți tineri suedezi, o bancnotă este o relicvă. Băncile din Suedia estimează că 79% din plățile efectuate cu cardul de către clienții lor sunt acum fără contact, în creștere față de 63%, cât era înainte de pandemie.

Între timp, în China, locul de naștere al banilor hârtie, Alipay și WeChat Pay au preluat complet piața plăților: este la fel de ușor ca să arăți un cod QR pe ​​ecranul mobil, în aceeași aplicație pe care o folosești pentru a vorbi cu familia sau pentru a face cumpărături online.

Un vis devenit realitate

În acest sens, Banca Centrală Europeană analizează acum crearea unui euro digital, deși ar „contrabalansa” numerarul, mai degrabă decât să-l înlocuiască. „Un euro digital ar oferi o alegere suplimentară cu privire la modul de plată și ar simplifica…

Citeste continuarea Aici

You might also like