Un nou val de caniculă lovește România, codul Galben ANM în 22 de județe

Căldura își face, din nou, simțită prezența în România. ANM a transmis un cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat în București și alte 22 de județe. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea zilele acestea și la ce temperaturi să ne așteptăm.

Vremea canciulă lovește cu putere din nou România. Bucureștiul și 22 de județe intră, astfel sub o avertizare Cod galben de căldură şi disconfort termic ridicat. Se vor înregistra temperaturi maxime între 33 şi 37 de grade Celsius.

În zilele de joi, vineri, sâmbătă și duminică, în vestul și în sudul țării valul de căldură se va extinde și va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

În plus, disconfortul termic se va menține ridicat si în prima parte a săptămânii viitoare, mai ales în regiunile vestice și sudice.

Ce zone sunt vizate de caniculă?

Concret, zonele vizate sunt Capitala și județele Satu Mare, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Alba, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin,…

Citeste continuarea Aici

You might also like