Un oraș pierdut în istorie a fost găsit pe fundul Oceanului Atlantic

Arheologii au fost cu adevărat impresionați, atunci când au făcut o descoperire istorică pe fundul Oceanului Atantic, în Canalul Mânecii. Ei au găsit un oraș pierdut, lângă insula Wight, care datează din perioada când Marea Britanie era încă legată de uscat de continentul european.

Alunecările de teren din Norvegia, cunoscute sub numele de Storegga Slides, au declanșat în acea vreme, în urmă cu mai bine de 8.000 de ani, un tsunami uriaș în Oceanul Atlantic de Nord, transformând Marea Britanie într-o insulă, potrivit Express.

În contextul tehnologic, Organizația Maritime Archaeological Trust a folosit tehnologie de ultimă oră pentru a observa structurile de pe fundul oceanului. Astfel s-a descoperit ”un oraș antic fantomatic”, care a fost pur și simplu pierdut în istorie.

Canalul de televiziune National Geographic a realizat un film documentar, care a prezentat descoperirea vechiului oraș aflat în adâncul Canalului Mânecii, lângă insula Wight, în apropierea coastelor din Anglia.

În opinia sa, ”Acolo, există un fel de structură. Arată ca niște straturi de lemn. Pare că stăm într-un oraș fantomă străvechi, dar sub apă”,…

Citeste continuarea Aici

You might also like