Un tânăr de culoare a petrecut șase zile într-o închisoare din SUA după ce a fost confundat cu un bărbat alb

Un bărbat de culoare în vârstă de 25 de ani din Nevada a petrecut șase zile în închisoare după ce a fost confundat de polițiști cu un suspect care avea același nume, însă era alb și avea vârsta de două ori mai mare, transmite BBC. Tânărul a intentat un proces poliției din Las Vegas și poliției din orașul Henderson.

Astfel, Shane Lee Brown a fost arestat în luna ianuarie a anului trecut după ce nu a putut să arate poliției din Las Vegas permisul de conducere. Pe numele lui a fost găsit un mandat de arestare, dar mandatul era destinat lui Shane Neal Brown, un bărbat alb de vârstă mijlocie cu barbă, reiese din documentele procesului.

În plus, tânărul de culoare nu a fost pus sub acuzare și în prezent a dat în judecată forțele de ordine, cerând daune de 500.000 de dolari.

Un purtător de cuvânt al primăriei Henderson a precizat că tânărul a fost reținut în mod legal, întrucât conducea cu permisul suspendat. Acesta nu făcut comentarii despre acuzațiile de identitate greșită din proces.

În acțiunea în instanță se afirmă că ofițerii au crezut în mod eronat că Shane Lee Brown era Shane Neal Brown, un bărbat alb cu păr…

Citeste continuarea Aici

You might also like