Valul de teroare dezlănțuit de Putin nu poate ascunde retragerea Rusiei din teren

Bombardamentele precum cele care au avut loc luni dimineață la Kiev și în multe alte zone din Ucraina, menite doar a teroriza, reprezintă un semn de slăbiciune care aduce aminte de modul în care a reacționat Hitler la iminența înfrângerii militare din 1944, se arată într-un editorial publicat în The Telegraph și semnat Mark Almond (istoric britanic specializat pe Europa Centrală și de Est în secolele 19-20).

Dimineața devreme președintele Vladimir Putin a apărut la televiziunea rusă pentru a denunța „terorismul”. El se referea la camionul-bombă care a avariat podul de importanță strategică vitală care leagă Crimeea ocupată de teritoriul Rusiei.

Aceasta e o definiție clasică a terorismului

Ca și cum ar fi vrut să ne ofere un studiu de caz cu privire la ceea ce psihologii numesc „proiecție”, el lansase deja atacuri de „răzbunare” cu rachete asupra unor obiective de infrastructură evident civile, cum ar fi poduri pietonale și parcuri, precum și centrale electrice de pe tot cuprinsul Ucrainei.

Atacurile comise asupra marilor orașe ucrainene la oră de vârf par menite a provoca frică și panică mai degrabă decât a atinge…

Citeste continuarea Aici

You might also like