Victor Ponta: Nu o să avem bani să plătim întreținerea

Europa s-ar putea confrunta cu cea mai grea iarnă din ultimii ani, după ce compania Gazprom a amenințat că va sista livrările de gaz prin conducta Nord Stream. Fostul premier al României Victor Ponta a spus ce îi așteaptă pe români în această iarnă. Scenariul este sumbru.

În acest sens, Gazprom, compania energetică aflată sub controlu Kremlinului, a decis să suspende pe termen nedeterminat aprovizionarea cu gaz prin conducta Nord Stream 1, afectând îndeosebi Germania.

Această măsură a venit la doar câteva ore după ce miniștrii de finanțe din G-7 și-au reafirmat intenția de a impune un plafon prețului țițeiului rusesc.

Fostul premier al României Victor Ponta a spus, marți, ce îi aşteaptă pe români după ce compania Gazprom a anunțat că va tăia complet gazul în Europa. Acesta a avertizat că gazul va deveni atât de scump, încât oamenii vor prefera să îngheţe în case.

Europa ar putea rămâne fără gaze la iarnă

În opinia sa, „Eu nu cred că moare Gazprom de grijă noastră. Problema e cum am ajuns în situația asta. Dacă noi i-am sancționat pe ruși, de ce ne mai supărăm pe ei că ne taie gazul?

Între timp, mai…

Citeste continuarea Aici

You might also like