Violeta Alexandru: Proiectul de lege care prevede ca la calcularea punctului de pensie să fie luată în considerare media ratei inflației

Luni 19 septembrie 2022, deputatul Violeta Alexandru, a declarat în Palatul Parlamentului că la calcularea punctului de pensie ar trebui să se ia în considerare încă un aspect important.

Astfel, Violeta Alexandru a anunțat că va depune un proiect de lege care prevede ca la calcularea punctului de pensie să fie luată în considerare media ratei inflației cu o lună înainte de momentul pregătirii bugetului.

În opinia sa, „În cadrul Biroului Politic Naţional al Forţa Dreptei am decis să iniţiem un proiect de modificare a legii pensiilor. Nu este corect ca Guvernul să nu ţină cont de creşterea ratei inflaţiei şi să nu indexeze cu exact cât este inflaţia pe anul în care discutăm. Propunerea noastră legislativă este ca în calculul punctului de pensie, începând cu anul viitor, să se ia în considerare media ratei inflaţiei cu o lună înainte de momentul pregătirii bugetului şi nu cea de cu un an în urmă, respectiv 50% din rata de creştere a câştigului salarial mediu brut la nivelul anului 2022”, a declarat vicepreședintele partidului Forța Dreapta la Palatul Parlamentului.

În contextul socio-financiar, fostul ministru al Muncii…

Citeste continuarea Aici

You might also like