Pastilele antivirale experimentale de la Pfizer au o eficacitate extraordinară

În cadrul studiului, aflat încă în stadiul de preprint și fără peer-review,  rezultatul în cazul pastilelor antivirale de la Pfizer, dezvăluie că noul tratament oral reduce spitalizarea sau decesul în cazul pacienților cu risc ridicat și cu 89%, în comparație cu placebo.

De la vaccinuri pînă la anticorpi monoclonali, o gamă incredibilă de tratamente au fost dezvoltate de la apariția noului coronavirus. Dar poate cea mai mare verigă lipsă din arsenalul de terapii a fost tocmai o simplă pastilă care poate fi luată acasă, în primele etape ale bolii, ajutând la prevenirea  COVID-19 sever, scrie New Atlas.

Primul antiviral a fost anunțat de Merck. Pastila reduce riscul de spitalizare și deces

Primul candidat antiviral oral a fost anunțat după ce compania farmaceutică Merck a dezvăluit că medicamentul său, Molnupiravir, a redus riscul de spitalizare sau deces în cazul infectării cu Covid și cu 50%. Molnupiravir se afla în dezvoltare ca un antiviral gripal înainte de pandemie, în 2020, dar studiile anterioare au sugerat că era eficient și împotriva virusului SARS și MERS, așa că a fost reutilizat rapid ca antiviral…

Citeste continuarea Aici

You might also like